Kategoriat
Sivuston ongelmia

Nettiongelmia

Nettipalveluntarjoajan nettiyhteyden kanssa on ongelmia.

Nettiyhteys katkeilee aina epäsäännöllisen säännöllisesti, välillä yhteys pysyy viikon, välillä päivän. Ongelmaa on selvitelty jo pidemmän aikaa, olisi aluksi tarkoitus uusia valokuitumodeemi mutta tällä hetkellä palveluntarjoajalla ei niitä ole Raumalla. Vaihdetaan kun saamme uuden.

7.1-21 päivitystä tilanteeseen

Joulukuun alussa olen ollut palveluntarjoajalle yhteydessä netin pätkimisestä. Aluksi piti tehdä kaikenlaisia testejä kun netti oli poikki, kunnes ennen joulua pyydettiin hakemaan uusi valokuitumodeemi palveluntarjoajalta.

Kävin 23.12-20 palveluntarjoajan liikkeessä yrittämässä modeemin vaihtoa, asiakaspalvelija katseli koneelta että saldo näyttää nollaa, ensiviikolla tulee. Kävi vielä varmistamassa ettei ole. Otti numeroni ja aikoi ilmoittaa kun modeemeja tulee.

4.1-21 olin yhteydessä palveluntarjoajalle s.postitse ja kyselin miksei Raumalle saa modeemia, sain muutaman tunnin kuluttua vastauksen että olisi saldovirhe, saldo näytti että olisi 1 kpl vaikka ei ollut, täyttö tulee automaattisesti kun saldo putoaa nollaan, toivoivat että huomenna olisi (5.1-20) Vastasin että kummallista, asiakas palvelija liikkeessä sanoi että saldo oli nolla. Vastasivat vaan että mitähän saldoa oli katsellut.

Tilanne tätä kirjoittaessa 7.1-21 Ei ole modeemista kuulunut mitään. Netti katkeilee, palautuu modeemin uudelleenkäynnistyksellä jonka jälkeen toimii parista tunnista pariin päivään. Pahimmillaan netti katkeaa 3 kertaa päivässä, voisi katketa useamminkin jos olisi joku uudelleenkäynnistämässä modeemia.

Säätiedot jotka tulevat kotona olevasta sääasemasta eivät luonnollisesti päivity nettikatkojen aikana. Katkot voivat olla pitkiäkin jos olen poissa kotoa.

Pahoittelen tilannetta mutta en voi asialle mitään

13.1-21

Kyselin modeemia maanantaina, tiistaina sain tiedon että modeemi olisi Raumalla, palveluntarjoaja ei ollut ”muistanut” ilmoittaa modeemin saapumisesta. Tänään uusi modeemi vaihdettu.

15.1-21

Modeemi vaihdettu 13.1 noin klo 11 ja ensimmäisen kerran netti jo meni poikki samana iltana klo 20.45 joten modeemin vaihto ei auttanut mitään.

Odotellaan palveluntarjoajan toimia ja selvitystä asiasta

29.1-21

21.1 tehtyjen toimenpiteiden jälkeen näyttäisi että nettiongelmat olisivat ratkaistu, nyt mennyt reilu viikko ilman katkoja.

Kategoriat
Sivuston uutiset

säätiedot androidiin

Haluaisitko nummika.com sääaseman tiedot andoidin jollekkin etusivulle, nyt linuxiin siirtymisen jälkeen se on mahdollista.

Lataa puhelimeesi googlen play kaupasta weeWX Weather App ja lataa ja asenna. Avaa ohjelma ja enter the url…. kohtaan http://nummika.com/linux/inigo-settings.txt

täppä kohtaan show forecast

Custom URL kohtaan voi halutessaan laittaa https://nummika.com/linux/ tai http://www.nummika.com/pwsmint2

Save settings

Paina haluamaasi näyttöä pikään ja valitse alta pienoisohjelmat, etsi weewx ja siirrä näytölle.

Olisi mukava jos ilmoittaisitte jos asennatte.

Kategoriat
Sivuston uutiset

Asema siirtynyt linuxiin

14.10-2020

Aseman ongelmat kulminoituvat siihen pisteeseen, että piti vakavasti miettiä sääaseman tulevaisuutta vai onko sitä ollenkaan. Päädyin vielä yrittämään harrastusta linux mintin parissa.

Sääasemakoneeseen on nyt asennettu linux mint sääasema. Ohjelmana toimii weewx ja sääaseman pääsivuna jatkaa pws ja toisena pääsivuna on nyt Neowx joka sopii hyvin pienille laitteille. Lisäksi neowx arcihve sivulla on historiatietoja, joita yritän sinne saada lisää. Historiatietoja on ollut vuodesta 2012 lähtien, mutta talvella ongelmien yhteydessä ne viottuivat.

Sivustolla on vielä kaikkia pieniä virheitä, niitä korjaillaan kunhan ehditään ja aika antaa myöden. Neowx olisi tarkoitus kääntää suomen kielelle kun vain joskus ehdin.

Kategoriat
Sivuston ongelmia

Syksyn 2020 ongelmat

Syksy 2020

-Sääasemakoneesta särkyi syyskuussa emolevy, uusi emolevy saatiin hankittua samana päivänä mutta AMD systeemi vaihtui inteliin, josta seurasi ongelmia. Sääasemakone pitää bootata viimeistään kahden vuorokauden välein tai sitten menee totaali jumiin.

-Nettiyhteys vaihtui kaapelista valokuituun, siinä yhteydessä tehty sisäverkkoon muutostöitä jolloin verkon ip osoitteet muuttui. Tämä aiheutti sen että aseman omat sääkamerat katosi. Kamerat ovat niin vanhoja ettei nykyiset selaimet enää tue joten niiden asetuksia ei enää pääse muuttelemaan.

-Sääaseman boottailu alkaa jo tympimään, mietinnässä asentaako koko järjestelmä uusiksi windowsiin vai laittaako uusiksi linux pohjainen järjestelmä. Linux kuitenkin vaatii opiskelua ja testailua, tämä testailu ja koneen jumittamisongelma voi aiheuttaa katkoja sääasemapalvelussa

Kategoriat
Sivuston ongelmia

Ongelmia sivulla

Tammikuu 2020

Noin vuosi sitten webbihotellin tarjoaja siirtyi sivustollaan direct adminin käytöstä c-panelin käyttöön. Samassa yhteydessä normaali ftp yhteys muuttui salatuksi ftp yhteydeksi. Sääaseman käytössä oleva Cumulus ei salattua ftp yhteyttä tue.

Ongelma kierrettiin web-disc:kin avulla, mutta pian huomasin että tämäkään ei toimi kunnolla. Win 7 web-disc tuki on olematon, kone, tai ainakin Cumulus tuntui menevän jumiin aina siksi aikaa kun tietoja tallennettiin web-discille. Tietokone herjaili että kaikkea tietoa ei voinut tallentaa web-discille. Jossain vaiheessa huomasinkin että sääasema oli pois verkosta tuon vuoksi väliin 15-30 min. Lisäksi web-discin ylös saanti tyotti joskus ongelmia.

Joulun jälkeen päivitin koneeseen uuden nopeamman SSD levyn, samalla muuttui win 7 uudempaan win 10iin. Samalla Cumulus vaihtui CumulusMX versioon jossa on sftp tuki. 

Tämäkään ei ollut ongelmatonta. CumulusMX aina uudelleen käynnistyessään heittää ihan poskettomia lukemia, sadetta tupsahtaa 1000mm ja lämpötila käy 100 asteessa. Lisänä sopassa oli että jostain kumman syystä osan oikeasta sateesta jätti mittaamatta.

Viimeisenä ponnistuksena hankin weather displayn lisenssin. On kyllä ihan hyvä ja monipuolinen ohjelma mutta Cumuluksen jälkeen oikea asennus viidakko, lisäksi en ole vielä keksinyt miten siitä saa kunnollista grafiikkaa ulos vaikka muuta sieltä kyllä tuleekin vaikka kuinka paljon. 

Nyt tällähetkellä tätä kirjoittaessa sääasema saa tietonsa weather displayn kautta kaikki muut mutta CumulusMX tuottaa vielä grafiikat sivustolle