Kategoriat
Sivuston ongelmia

Ongelmia sivulla

Tammikuu 2020

Noin vuosi sitten webbihotellin tarjoaja siirtyi sivustollaan direct adminin käytöstä c-panelin käyttöön. Samassa yhteydessä normaali ftp yhteys muuttui salatuksi ftp yhteydeksi. Sääaseman käytössä oleva Cumulus ei salattua ftp yhteyttä tue.

Ongelma kierrettiin web-disc:kin avulla, mutta pian huomasin että tämäkään ei toimi kunnolla. Win 7 web-disc tuki on olematon, kone, tai ainakin Cumulus tuntui menevän jumiin aina siksi aikaa kun tietoja tallennettiin web-discille. Tietokone herjaili että kaikkea tietoa ei voinut tallentaa web-discille. Jossain vaiheessa huomasinkin että sääasema oli pois verkosta tuon vuoksi väliin 15-30 min. Lisäksi web-discin ylös saanti tyotti joskus ongelmia.

Joulun jälkeen päivitin koneeseen uuden nopeamman SSD levyn, samalla muuttui win 7 uudempaan win 10iin. Samalla Cumulus vaihtui CumulusMX versioon jossa on sftp tuki. 

Tämäkään ei ollut ongelmatonta. CumulusMX aina uudelleen käynnistyessään heittää ihan poskettomia lukemia, sadetta tupsahtaa 1000mm ja lämpötila käy 100 asteessa. Lisänä sopassa oli että jostain kumman syystä osan oikeasta sateesta jätti mittaamatta.

Viimeisenä ponnistuksena hankin weather displayn lisenssin. On kyllä ihan hyvä ja monipuolinen ohjelma mutta Cumuluksen jälkeen oikea asennus viidakko, lisäksi en ole vielä keksinyt miten siitä saa kunnollista grafiikkaa ulos vaikka muuta sieltä kyllä tuleekin vaikka kuinka paljon. 

Nyt tällähetkellä tätä kirjoittaessa sääasema saa tietonsa weather displayn kautta kaikki muut mutta CumulusMX tuottaa vielä grafiikat sivustolle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *