Tiedotteet ja tietoa asemasta

 

 

 

 

Sivuston ongelmista

 

Tammikuu 2020

 

Noin vuosi sitten webbihotellin tarjoaja siirtyi sivustollaan direct adminin käytöstä c-panelin käyttöön. Samassa yhteydessä normaali ftp yhteys muuttui salatuksi ftp yhteydeksi. Sääaseman käytössä oleva Cumulus ei salattua ftp yhteyttä tue.

Ongelma kierrettiin web-disc:kin avulla, mutta pian huomasin että tämäkään ei toimi kunnolla. Win 7 web-disc tuki on olematon, kone, tai ainakin Cumulus tuntui menevän jumiin aina siksi aikaa kun tietoja tallennettiin web-discille. Tietokone herjaili että kaikkea tietoa ei voinut tallentaa web-discille. Jossain vaiheessa huomasinkin että sääasema oli pois verkosta tuon vuoksi väliin 15-30 min. Lisäksi web-discin ylös saanti tyotti joskus ongelmia.

Joulun jälkeen päivitin koneeseen uuden nopeamman SSD levyn, samalla muuttui win 7 uudempaan win 10iin. Samalla Cumulus vaihtui CumulusMX versioon jossa on sftp tuki. 

Tämäkään ei ollut ongelmatonta. CumulusMX aina uudelleen käynnistyessään heittää ihan poskettomia lukemia, sadetta tupsahtaa 1000mm ja lämpötila käy 100 asteessa. Lisänä sopassa oli että jostain kumman syystä osan oikeasta sateesta jätti mittaamatta.

Viimeisenä ponnistuksena hankin weather displayn lisenssin. On kyllä ihan hyvä ja monipuolinen ohjelma mutta Cumuluksen jälkeen oikea asennus viidakko, lisäksi en ole vielä keksinyt miten siitä saa kunnollista grafiikkaa ulos vaikka muuta sieltä kyllä tuleekin vaikka kuinka paljon. 

Nyt tällähetkellä tätä kirjoittaessa sääasema saa tietonsa weather displayn kautta kaikki muut mutta CumulusMX tuottaa vielä grafiikat sivustolle

 

 

 

Sääaseman historia

 

Tämä on yksityishenkilön ylläpitämä sääasema Rauman Uotilassa.

Sääaseman syntyyn vaikutti aikanaan Raumalta puuttunut ns. mantereen sääasema, ainoa sääasema sijaitsi silloin Rauman edustan saristossa Kylmäpihlajassa, joka on Ilmatieteen laitoksen ylläpitämä. Nykyään tilanne on muuttunut, koska Raumalla on muitakin yksityisiä asemia ainakin Vesiniitussa ja Puistorannantiellä. Puistorannantien sääasema lähettää tietoa ainakin euweather sivustolle. Lisäksi ilmatieteen laitoksen asema Pyynpäässä. Tämän vuoksi aika-ajoin on tullut mieleen aseman lakkauttaminen, mutta toistaiseksi asema on kuitenkin toiminnassa.

Tämä asema on Davis Vantage Pro2 sääasemaj jossa etusivun pohjana on Weather 34 sivupohja. Tiedot kerätään 2,5 sekunnin välein, steelseries mittarit päivittyvät 15 sek välein.
Muu sivusto päivittyy 60 sek ja paitsi kuvaajat jotka päivitetään 15 min välein.
Tämä sivun tiedot päivittyvät CumulusMX ohjelmalla. Asemaan kuuluu tuuli-, lämpö-, ilmanpaine-, sade-, sekä kosteusmittari. Asema sijaitsee Raumalla, Uotilan kaupunginosassa Nikulanmäen päällä.
Aseman tuulimittarissa on etelän suunnassa puustoa, joka heikentää etelän suunnasta tuulen mittausta. Lisäksi asemalla on boltecin salamatutka, joka ei ole ollut yleensä näkyvissa, kun se on toistaiseksi hyvin suuntaa-antava. Ukkostutka vaatisi paljon paneutumista ja säätämistä, siihen ei oikein aika riitä


Aseman säätietoja lähettää sivustolle vanha AMD 6 ytimisellä prossulla varustettu itse kasattu kone, jossa on asennettuna jo yllämainittu CumulusMX ohjelma. Lisäksi koneessa on salamapaikantimen vaatimat ohjelmat yms muuta. Koneen reitityksestä huolehtii netgear ja nettiyhteydestä Ciscon kaapelimodeemi ja DNA kaapeliyhteys.
Sähkökatkoilta ja ukkosilta laitteistoa suojaa Apc PRO 1200.
Sääsivusto majailee Radicenter palvelimella.